2020.07.31.


Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket az Intézet nyári zárva tartásának idejére és a meghosszabbított felvételi határidőinkre.

A teljes Szegedi Tudományegyetemmel együtt, augusztus 10-től az Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet is zárva tartja kapuit, két hétig. Ezt követően viszont ismét a rendes nyitvatartási idő szerint érhetnek el bennünket – remélhetőleg személyesen a Bocskai utcai irodánkban, és egyéb elérhetőségeinken is. Mindannyian várjuk, hogy az új félévet a veszélyhelyzet megszűnése után régi és új hallgatóink körében tölthessük. Addig viszont mi is igyekszünk kipihenni ennek a nem éppen szokványos félévnek a fáradalmait, hogy a következő tanévet megújult erőkkel kezdhessük. Mindenki mást is erre bíztatunk. 

Akik azt fontolgatják, hogy ősszel folytatnák tanulmányaikat, visszaülnének az iskolapadba, az augusztus arra is jó alkalom lehet, hogy tájékozódjanak jogi LL.M és szaktanácsadói programjainkról, amiknek keretében az angolul és németül beszélő jogászok és egyéb társadalomtudományi diplomával rendelkezők részt vehetnek kétmagas színvonalú képzéseinken. Ezeknek a jelentkezési határidejét a helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 10-ig meghosszabbítottuk.

Azoknak, akik már az egyetem hallgatói, és nyáron mélyítenék a tudásukat, vagy betekintenének online formában más tudományterület(ek)be, ajánljuk a Coursera felületét, ahol hallgatóink ingyenesen hozzáférhetnek számos neves külföldi intézmény videóleckéihez és szöveges tananyagaihoz, valamint a hozzájuk tartozó önellenőrző feladatokhoz.

Kérdések esetén e-mailben továbbra is elérhetőek vagyunk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és a +36-62-544-300-as telefonszámon.

Üdvözlettel:
Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet