• 7 Projektek
  • 8 Képzések
  • 23 Oktatók
  • 781 Hallgatók

Az Intézetről

Az új évezred új kihívásokkal teli a magyar felsőoktatás, ezen belül a magyar jogászképzés számára is. A Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kara mindent megtesz annak érdekében, hogy ezen új kihívásoknak megfeleljen. Felhalmozott értékeink, egyediségünk, sajátos arculatunk megőrzése mellett arra is törekszünk, hogy bekapcsolódjunk abba az európai tudományos és oktatási közösségbe, melynek 2004 tavaszától hivatalosan is tagjai lettünk.

Angolszász Jogi és Angol Jogi Szakfordítói LL.M

Angolszász Jogi és Angol Jogi Szakfordítói LL.M

Az Angolszász Jogi és Angol Jogi Szakfordító Szakjogász és Szaktanácsadó Képzés egy négy szemeszter hosszú, LL.M cím viselésére jogosító képzés. A program során a hallgatók elsajátíthatják az angol-magyar és magyar-angol jogi szakfordítás alapjait, a szükséges terminológiát és megismerkednek a Common Law jogrendszerek egyes területeivel.

1
Nemzetközi és Európai kereskedelmi és befektetési jogi LL.M

Nemzetközi és Európai kereskedelmi és befektetési jogi LL.M

Az angol nyelvű Nemzetközi és Európai Kereskedelmi és Befektetési Szakjogász és Szaktanácsadó szakirányú továbbképzés (International and European Trade and Investment Lawyer and Consultant Specialised Training Programme LL.M) lehetőséget nyújt jelentkezőinknek, hogy megismerkedjenek a nemzetközi és európai befektetési környezet, a pénzpiacok, a kereskedelem és a különböző vitarendezési mechanizmusok jogával.

2
Német jogi képzés

Német jogi képzés

Német jogi képzésünk lehetővé teszi, hogy a hallgatók megismerkedjenek Németország jogrendszerével és jogi terminológiájával, melynek eredményeképpen karrierjük során sikerrel használhatnak idegen nyelveket – akár saját hazájukban, akár az Európai Unióban.

3
Comparative Intellectual Property Law (CIPL) LL.M

Comparative Intellectual Property Law (CIPL) LL.M

This programme provides you with a thoroughly professional and theoretical education if you are interested in the intellectual property law of the leading countries of cultural industry and industrial property law.

4

Egyetemi élet

Szegedi Tudományegyetem

Szegedi Tudományegyetem

Szegedi Tudományegyetem olyan gazdag hagyományokkal rendelkező, a magyar felsőoktatás magas presztízsű felsőoktatási intézménye, amely hivatásának tekinti az alap- és mesterképzés, a tudományos (doktori) képzés, a felsőfokú szakképzés és a szakirányú továbbképzés szintjein megvalósuló minőségi oktatási tevékenység folytatását.

Bővebben
Állam- és Jogtudományi Kar

Állam- és Jogtudományi Kar

Az Állam- és Jogtudományi Kar 89 éve fogad hallgatókat és képezi a mindenkori jövő jogászait. A képzés során az alkalmazott módszerek, a kínált kurzusok megfelelnek a dinamikusan változó világ követelményeinek is.

Bővebben
Szeged

Szeged

Szeged a napfény városa számos tekintetben a fővárossal vetekszik: korszerű troli és villamosközlekedési hálózat, uszodák és török fürdő, mozi, színház, rengeteg sportolási, szórakozási és kikapcsolódási lehetőség várja az egyetemistákat.

Bővebben
József Attila Tanulmányi és Információs Központ

József Attila Tanulmányi és Információs Központ

Az „egyetem szíveként” is egyre többször említett Központ 10 éve képes szinergiát teremteni a konferenciák világa és az egyetemi szolgáltatások között, hiszen megalakulása óta öt funkciót testesít meg, úgy mint konferencia tér, tanulási tér, oktatási tér, szolgáltatási tér és találkozási tér.

Bővebben
JATE klub

JATE klub

A szegedi egyetemi hallgatók kedvelt szórakozóhelye 1973. márciusában nyitotta meg kapuit, mint a József Attila Tudományegyetem klubja. Az intézmény a 80-as évek közepére vált országos hírű kulturális és szórakoztató központtá.

Bővebben