Az egyetemről

Szegedi Tudományegyetem

Szegedi Tudományegyetem olyan gazdag hagyományokkal rendelkező, a magyar felsőoktatás magas presztízsű felsőoktatási intézménye, amely hivatásának tekinti az alap- és mesterképzés, a tudományos (doktori) képzés, a felsőfokú szakképzés és a szakirányú továbbképzés szintjein megvalósuló minőségi oktatási tevékenység folytatását. A Szegedi Tudományegyetemnek az oktatástól elválaszthatatlan küldetése a nemzetközi összehasonlításban is versenyképes kutatás művelése, a kutatóegyetemi jelleg biztosítása. A Szegedi Tudományegyetemen szinte minden képzési terület képviselteti magát. Az intézmény közel 25 000 hallgatójának garantál minőségi tudást és piacképes diplomát.

 
Szegedi Tudományegyetem

SZTE ÁJTK

Állam- és Jogtudományi Kar

Az Állam- és Jogtudományi Kar 89 éve fogad hallgatókat és képezi a mindenkori jövő jogászait. A képzés során az alkalmazott módszerek, a kínált kurzusok megfelelnek a dinamikusan változó világ követelményeinek is. A 21. századi jogi kar a digitalizációra, a technológia gyors változására és a demográfiai változásokra, mint nemzetközi trendekre reagálva építkezik. Komplex, tudományterületeken átívelő kérdésekkel is foglalkozik, mint például a mesterséges intelligencia, vagy a blokkláncba technológia.

 


Szeged

Szeged a napfény városa számos tekintetben a fővárossal vetekszik: korszerű troli és villamosközlekedési hálózat, uszodák és török fürdő, mozi, színház, rengeteg sportolási, szórakozási és kikapcsolódási lehetőség várja az egyetemistákat. 2014-ben Szeged a 10 legjobb európai egyetemi város közé került a CondéNastTraveler portálon – olyan más rangos egyetemi városok mellett, mint Heidelberg, Krakkó, Leuven, vagy Oxford. A Trivago nemzetközi utazási oldal 100-as listáján pedig – ami ár-érték arány alapján rangsorolja a világ legjobb úti céljait – városunk az 5. helyen végzett.

 
 
Szeged város

József Attila Tanulmányi és Információs Központ

József Attila Tanulmányi és Információs Központ

Az „egyetem szíveként” is egyre többször említett Központ 10 éve képes szinergiát teremteni a konferenciák világa és az egyetemi szolgáltatások között, hiszen megalakulása óta öt funkciót testesít meg, úgy mint konferencia tér, tanulási tér, oktatási tér, szolgáltatási tér és találkozási tér. Ezen funkcióit az elmúlt több mint 10 év napi átlag 3.500 - 4.000 fős forgalma, az évi 800.000 látogató, és az eddigi több mint 2.000 rendezvény méltán igazolja.

 
 

JATE klub

A szegedi egyetemi hallgatók kedvelt szórakozóhelye 1973 márciusában nyitotta meg kapuit, mint a József Attila Tudományegyetem klubja. Az intézmény a 80-as évek közepére vált országos hírű kulturális és szórakoztató központtá. A légópincéből kialakított pinceklub Szeged belvárosában, a Szegedi Tudományegyetem központi épületének alagsorában található, ezzel is jelezve azt, hogy mennyire szerves részét képezi a hallgatói hétköznapoknak. Napközben Kávézóként üzemel, esténként pedig kari buliknak, koncerteknek, számos DJ-nek, kulturális programoknak, színházi és költői esteknek, valamint táncháznak ad otthont a szórakozóhely.

 
JATE klub