2020.01.14.


Kedves Hallgatóink!

Elkészültek a következő féléves tanrendek! Intézetünk számos kötelező és fakultatív tárgyért lesz felelős a tavaszi szemeszterben is mind a jogász nappali és levelezős képzésben, mind pedig a nemzetközi tanulmányok és politológia képzésekben.

A másodéves jogászok előadás és gyakorlati óra keretében fognak belemélyülni a jogbölcseletbe. A nemzetközi jogi, idegen nyelvi modulon tanuló harmadévesek az angol és a német szakfordítás csínját-bínját sajátíthatják el, a negyedévesek pedig felvehetik angol és német nyelvű kurzusainkat a következő félévben (Comparative Copyright Law, Evidence Law, Bürgerliches Recht: Schuldrecht, Allgemeiner Teil, Bürgerliches Recht: Schuldrecht, Besonderer Teil). Az elsőéves nemzetközi tanulmányok és politológia hallgatókat bevezetjük a jogrendszerek világába.

Fontos információ, hogy a kedvezményes (rangsoros) kurzusfelvétel 2020. január 20-tól január 25-ig tart, a normál kurzusfelvétel pedig január 27-től február 16-ig.

Az őszi félév vizsgái után, ne felejtsétek el ellenőrizni, hogy minden jegyetek rögzítve lett-e a Neptunban. A TVSZ szerint ugyanis nem csak jogotok, de kötelességetek is megtenni ezt! Február 13-ig reklamálhattok az esetlegesen elmaradt jegyek miatt. Ez azért is fontos, mert az átlagotokat is befolyásolja.

Kívánjuk, hogy minden hallgatónk lelkesedéssel vágjon bele a tavaszi félévbe és sikeresen teljesítse az előtte álló mérföldköveket!

SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet munkatársai