2019.11.04.


Intézetünk tanársegédje, Patyi Zsófia a múlt héten részt vett az SZTE Team által szervezett Tanulási eredmények értékelése c. tréning első napján, amelynek mottója a fent olvasható mondat. 

A tréning során az egyetem különböző egységeiről érkezett oktatók közösen, csapatként együttműködve kerestek választ olyan kérdésekre, mint: Melyek a jó értékelés alapelvei, kritériumai?; Ki/ kik végzik az értékelést? Mit értékelnek, milyen szinten?; és így tovább.

 

 A résztvevők a folyamatos tapasztalatcsere mellett megismerték a gondolkodási műveletek szintjeit, az értékelés funkcióit, típusait, formáit és módszereit annak érdekében, hogy saját kurzusaik (Intézetünk tekintetében pl. A jogrendszerek világa tantárgy) esetében a legmegfelelőbbet alkalmazhassák a jövőben, a hallgatóközpontú attitűd jegyében.

A kétnapos tréning eredményeképpen a résztvevők képessé válnak saját tantárgyaik tanulási eredmény alapú (TEA) kimeneti követelményeinek értékeléséhez adekvát értékelési módszerek meghatározására, értékelési szempontok/kritériumok kidolgozására, illetve a tanultak saját praxisban történő alkalmazására.