2021.07.06.


Az Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet két angol nyelvű képzése az utóbbi másfél évet meghatározó nehézségei ellenére nem csak fogadott új hallgatókat 2020 őszén, hanem 2021. június 10-11-én öt-öt hallgató tett sikeres záróvizsgát az Angolszász Jogi és Angol Jogi Szakfordító Szakjogász/Szaktanácsadó és a Nemzetközi és Európai Kereskedelmi és Befektetési szakjogász/szaktanácsadó képzésekben.

Kényszerűségből ugyan, de mindkét képzés szinte kizárólag online formátumban üzemelt az elmúlt négy szemeszterben, amely egyaránt igaz a szorgalmi időszak kurzusaira, és a vizsgaidőszak rendes és záróvizsgáira is. Ugyan mindkét nagyban épít a személyes jelenlétre, hiszen a szakfordítók levelezős, a befektetési szakjogász képzés hallgatói pedig nappali munkarendben folytatják tanulmányaikat, az online átállás értékes tapasztalatokkal gazdagította a képzést szervező ÖJJI-t, a képzéseken oktató kollégákat és a hallgatókat is. Ezeket a tapasztalatokat felhasználva a jövőre nézve is komoly terveket dédelgetünk a befektetési szakjogász képzés tekintetében, amelyről részleteket később fogunk elárulni.

 

2021 őszén reményeink szerint újabb hallgatókat köszöntetünk mindkét angol nyelvű képzésben. A jelentkezési időszak a magyar jelentkezők számára még nyitott. Bővebb információkért látogassanak el honlapunkra.

 

https://www.ojji.u-szeged.hu/index.php/hu/

http://www.juris.u-szeged.hu/oktatas/szakiranyu-tovabbkepzes-150507/nemzetkozi-europai-171206

http://www.juris.u-szeged.hu/oktatas/szakiranyu-tovabbkepzes/angolszasz-jogi-angol-150507