2020.12.15.


2020 egyik legnagyobb szakmai kihívását a hallgatóbarát, magas színvonalú és következetes módszertant alkalmazó oktatás lehetőségek megtalálása jelentette. Ez hatványozottan igaz a tehetséggondozásra, ahol a személyes jelenlét mellett folytatott együttműködés az oktatói és a hallgatói szféra között külön terheket rótt mindenkire. Épp ennek okán 2020 nyarán intézeti kollégáink (Mezei Péter, Harkai István és Paku Dorottya) egy új podcast sorozat szakmai körvonalát dolgozták ki, tesztelték le, majd kínálták fel a szellemi tulajdonvédelem és az információs társadalom összehasonlító módszertannal történő megértése iránt nyitott hallgatók felé.

A 2020 szeptemberében kezdődött együttműködés nyomán a lehetőségekhez mérten legtöbb, ám biztonságos személyes találkozó került megszervezésre, hogy a magyar és nemzetközi szellemi tulajdonvédelmi kérdésekről podcast formában véleményt formáljanak a részt vevők. A csapat rendszeres tagjai a fent említett intézeti kollégákon túl az InfoCopy diákkör tagjai és az ÖJJI nemzetközi és idegennyelvi moduljának hallgatói közül kerültek ki. A podcastról még a kari hallgatói lap, a Magyar Közöny is beszámolt az ősz folyamán. A podcast valamennyi felvétele elérhető az Anchor felületéről, illetve a Copy21 blogról is. A sorozat 2021-ben tovább folytatódik, a régi és reményeink szerint új csapattagok részvételével.

 

Linkek:

Anchor: https://anchor.fm/iphetfok

Copy21: http://copy21.com/category/iphetfok/

Magyar Közöny: http://ajtkhok.hu/index.php/2020/11/16/szellemi-tulajdonvedelmi-podcastot-inditott-a-copy21-blog/


                  

„A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása – SZTE ÁJTK Tudományos Diákköreinek támogatása (2019-2020) című, NTP-HHTDK-19-0035 kódjelű pályázat támogatásával valósul meg”