2020.09.21.


Az SZTE Team szeptember 1-én és szeptember 15-én szervezte meg az őszi szemeszter első TEA MÓDSZERTÁR – Tanításmódszertan tréninget az egyetem oktatói számára.

A TEA MÓDSZERTÁR – Tanításmódszertan tréning a Tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés elnevezésű képzési program részét képezi. A képzés a Szegedi Tudományegyetemen folyó oktatásban résztvevő szakembereknek szól, akiknek feladata kurzusok (előadások, szemináriumok), gyakorlatok tartása, valamint ezekkel kapcsolatos tananyagok fejlesztése. A célcsoport kiterjed a Szegedi Tudományegyetem valamennyi karára. A képzés célja az oktatók számára módszertani támogatás biztosítása a tanulási eredménycélok elérését támogató tanítási módszerek alkalmazásához, hogy a résztvevők képessé váljanak a saját képzéseik/gyakorlatuk, tantárgyaik tanulási eredményei elérését támogató tanítási módszerek „tanulási eredmény tudatos” alkalmazására. A képzés során a résztvevők számos tanítási módszerrel ismerkednek meg, mint például fordított „tükrözött” osztályterem, a gamifikáció vagy a vita, illetve egy innovatív, motiváló, nyitott tanítási szemléletmódot sajátítanak el.

Az Intézetünk PhD hallgatója, Baranyi Emese Zsuzsanna részt vett a tréningen és sikeresen teljesítette annak követelményeit. „Az iszlám Európában” című tervezett kurzusának tematikáját a Tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés a gyakorlatban című képzés keretében már kidolgozta, ez alkalommal pedig a tematikához hozzárendelte a leghatékonyabb tanítási módszereket, és a képzés második napján előadta a tréning többi résztvevőjének a tanulási eredmények elérését támogató kidolgozott módszereit. A kollégák nagyon pozitív visszajelzéseket adtak.


Az SZTE Team tevékenységét a Facebook-oldalukon lehet követni: https://www.facebook.com/SZTETEAM