2020.09.14.


Tájékoztatom Önöket, hogy az SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodája megjelentette az ERASMUS+ hallgatói ösztöndíjakra szóló pótfelhívást a 2020/2021. tanév II. félévére. A pályázati felhívásokat itt találhatják: PÓTPÁLYÁZAT: a Szegedi Tudományegyetem az ERASMUS+ program keretében pályázatot hirdet hallgatók részére a 2020/2021. tanév 2. félévére (http://www2.u-szeged.hu/erasmus/). Ugyancsak itt találhatják a EUGLOH partnerintézményeibe szóló hallgatói pótfelhívást is.

 Fontos tudniuk, hogy „csak az az időszak számít ERASMUS+ mobilitásnak, amikor a hallgató kinn tartózkodik a fogadóintézményben, függetlenül attól, hogy ott jelenléti, online vagy hibrid oktatásban vesz részt. Az itthoni tartózkodással felvett, a fogadóintézményben teljesítendő online kurzusok nem tekinthetők ERASMUS-mobilitásnak, azokra ERASMUS-támogatás nem fizethető ki. Ha a vírushelyzet miatti változások nem teszik lehetővé a teljes időtartamú célországbeli tartózkodást, és emiatt a hallgatónak idő előtt haza kell térnie, akkor a helyzet vis maiornak minősül, a hallgató a többletköltségeit vis maior pályázat keretében igényelheti vissza, amit a Nemzetközi Mobilitási Irodának kell benyújtania. Vis maior esetén csak a fogadó intézményben eltöltött időszak számít támogatottnak, a fizikai mobilitással alá nem támasztható időszakra járó támogatást a hallgatónak vissza kell fizetnie.”

 

Hallgatói pályázataikat az ÖJJI partneregyetemeire (http://www2.u-szeged.hu/erasmus/bilat/2020_2021/karok/bilat20_21_ajtk.html2020. szeptember 18. péntek déli 12 óráig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldjék meg elektronikusan.

 

Tisztelettel:

ÖJJI